ProlinQ uit Wormer overgenomen door Techone.

Lees meer

Techone, de dienstverlener op gebied van Cloud- en telecommunicatie, maakt vandaag bekend ProlinQ uit Wormer overgenomen te hebben. Deze overname past volledig in de groeistrategie van Techone, daarmee hard op weg om de leidende IT-dienstverlener te worden voor het Nederlandse MKB.

ProlinQ is opgericht in 2016 en heeft in 2020 Easyvoip overgenomen. ProlinQ levert een totaalpakket aan IT- en Communicatieoplossingen aan bedrijven in het MKB. Inzet hierbij is om klanten volledig te ontzorgen op gebied van Werkplekken, Servers, Cloud- en Domeindiensten, VoIP Telefonie, Netwerkbeheer/Security en Internetverbindingen.

Coert Coomans, CEO van Techone is erg blij met deze overname: “ProlinQ is misschien niet één van de grotere ondernemingen die we tot nu toe overgenomen hebben, maar de volwassenheid van de organisatie en het kennisniveau van de mensen bij ProlinQ, zijn van dusdanig hoog niveau dat we ProlinQ erg graag op wilden nemen in onze groep.

Gijs van Duijn, één van de oud-eigenaren, is zeker niet minder enthousiast over deze overname: “Als kleinere IT-partij in de markt was het voor ons een enorme opgave geworden om mee te blijven groeien in alle ontwikkelingen die ons de komende jaren op gebied van IT te wachten staan. In Techone hebben wij de IT-partij gevonden die goed begrijpt dat servicegerichtheid en ‘korte lijntjes’ onderhouden met de klanten, essentiële zaken zijn. Door deze overname kan dit ook gegarandeerd blijven in de toekomst.”

ProlinQ zal als zelfstandige opererende ‘unit’ blijven bestaan binnen Techone. Het huidige kantoor in Wormer zal binnenkort echter wel verruild gaan worden voor een nieuw kantoor in Purmerend, waar ProlinQ samen met Techone-dochter NET4IT (ITSD & Provide SME) een kantoorpand zal delen.

Deel dit artikel