Een groene missie: bomen planten voor een duurzame toekomst

Lees meer

Datacenters staan bekend om hun aanzienlijke elektriciteitsverbruik, wat kan leiden tot een verhoogde CO2-uitstoot als de gebruikte energiebronnen niet duurzaam zijn. Bovendien produceren ze warmte en dragen ze bij aan elektronisch afval door het afdanken van verouderde apparatuur. Bij Techone streven we ernaar om dit milieubewust aan te pakken door gebruik te maken van gecertificeerde, hoogwaardige datacenters. Maar we streven niet alleen naar neutraliteit; we willen daadwerkelijk iets positiefs bijdragen aan onze planeet.

Dit voorjaar zijn we met trots bomenpartner geworden van Trees for All. Trees for All is een Nederlandse non-profitorganisatie met meer dan 20 jaar ervaring in het bevorderen van een groenere wereld door bomen te planten over de hele wereld.

Middels de samenwerking met Trees for All zullen we bomen planten in zowel Nederland als in het buitenland. Ons buitenlandse project richt zich op het herstel van het tropisch bos op Borneo, dat in 2015 gedeeltelijk is verwoest door een bosbrand. Door de herbebossing wordt er meer leefruimte gecreëerd voor de orang-oetan, wordt koolstof opgeslagen en worden er banen gecreëerd voor bewoners uit de aangrenzende dorpen.

Bij Techone is onze vastberadenheid duidelijk: we willen actief bijdragen aan onze groene missie. Terwijl Techone blijft groeien als bedrijf, streven we ernaar dat onze positieve impact op onze omgeving gelijke tred houdt. Om dit te realiseren, zullen we voor elk lid van onze Techone-familie een boom planten. Deze toezegging geldt niet alleen voor onze huidige medewerkers, maar ook voor elk nieuw talent dat zich in de toekomst bij Techone voegt. Op deze manier groeit ons bos mee met onze organisatie.

Het planten van bomen symboliseert niet alleen onze inspanningen om onze ecologische voetafdruk te compenseren, maar ook onze toewijding aan groei en welzijn. Want alleen samen dragen we bij aan een groenere en gezondere planeet voor iedereen. 

Deel dit artikel